Film

"300 mil do nieba" met Cezary Harasimowicz

W-halll
14/06/19
300 mil do nieba 300 mil do nieba

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de verkiezingen in Polen op 4 juni 1989 organiseren BEKAP en het Pools Instituut een vertoning van 300 mil do nieba (300 miles to heaven), een film van Marcin Dejczer over het verlangen naar vrijheid.

Synopsis
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 wanneer twee jonge Polen, een tiener en zijn kleine broer, ontsnapten uit het communistische Polen door zich te verstoppen onder een vrachtwagen die hen helemaal naar Zweden bracht. 

300 mil do nieba won de eerste prijs op de European Film Awards in 1989.

De vertoning wordt gevolgd door een discussie en Q&A in bijzijn van filmmaker Cezary Harasimowicz, gemodereerd door Thibault Deleixhe. Nadien nodigen we u van harte uit voor een hapje en een drankje.

Over Cezary Harasimowicz
Harasimowicz is scenarioschrijver en acteur. Na het afstuderen aan de middelbare muziekschool studeerde hij kunstgeschiedenis aan het Cortauld Institute of Art in Londen en Pools aan de Katholieke Universiteit van Lublin. In 1980 studeerde hij af aan de toneelschool van het Polski Theater in Wrocław, waarna hij vier jaar lang op het podium van dit theater optrad. In 1986 studeerde hij af aan de Higher Professional Screenwriting Study at the National Film, Television and Theater School in Łódź. Hij is de auteur van scenario's en dialogen voor vele films, speelde de hoofdrol in Wiesław Saniewski's "Season for pheasant", bleek onlangs ook een toneelschrijver te zijn (zijn drama "Ten floors" behaalde de eerste plaats in de wedstrijd die door de Poolse televisie werd aangekondigd, en in maart 2000 werd hij gepubliceerd in de maandelijkse "Dialog"). Cezary Harasimowicz is lid van de Poolse scenarioschrijversgilde - een vereniging die zo exclusief is dat het bijna onbekend is. Hij staat bekend om Bandyta (1997), 300 Miles to Heaven (1989) en Keep Away from the Window (2000). Hij is getrouwd met Grazyna Wolszczak.

Links

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu