Andere

Jacek Kołtan | “Democratie nu & toen”

Huis van de Europese Geschiedenis
04/05/19
Jacek Koltan Jacek Koltan
Op 4 mei 2019 is de Poolse filosoof en politieke wetenschapper Jacek Kołtan te gast bij het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel tijdens hun mini festival "Democratie nu & toen". Hij zal er deelnemen aan het participatief debat “Verkiezingen, hoeksteen of Achilleshiel van de democratie?” waar hij dieper zal ingaan op de rol en relevantie van de Poolse verkiezingen van 1989 vandaag. Kołtan zal in dialoog treden met Karel Janecek (Democracy 21) die het over systemen en methodes om te stemmen vandaag en met terugblik op voorbije ervaringen zal hebben.

Over "Democratie Nu en Toen"
Ter gelegenheid van de Open Dag van de Europese instellingen nodigt het Huis van de Europese geschiedenis u uit voor het minifestival "Democratie nu & toen". Het festival vindt plaats in en rond het museum en zal de inhoud en boodschappen die het museum uitdraagt tot leven brengen voor een publiek van alle leeftijden en achtergronden.  Thematische rondleidingen, het delen van getuigenissen en creatieve workshops rond democratie; maar ook artistieke rondleidingen voor families en leuke activiteiten die het museum en zijn omgeving tot leven zullen wekken.

Over Jacek Kołtan
Jacek Kołtan
, dr., filosoof en politieke wetenschapper, is vice-directeur voor onderzoek van het European Solidarity Centre in Gdańsk, Polen. Hij studeerde aan de Adam Mickiewicz universiteit in Poznan (Polen), de Humboldt-Universität en Freie Universität in Berlijn (Duitsland). Hij is onderzoeker geweest bij het KAAD beursfonds in Berlijn (2001–2007) en gastonderzoeker bij het CUA in Washington DC (2012). Zijn onderzoek concentreert zich voornamelijk op sociale en politieke theorie, de geschiedenis van het solidariteitsidee, nieuwe sociale bewegingen, hermeneutiek maar ook sociaal design en antropologie. Hij is de auteur van Solidarity and the Crisis of Trust (ed., 2016), Anthology. European Solidarity Centre Permanent Exhibition (ed., 2015), Obywatele ACTA (ed., 2014), Solidarność. A Peaceful Revolution (ed., 2009), Der Mitmensch. Zur Identitätsproblematik des sozialen Selbst ausgehend von der Frühphilosophie Martin Heideggers und Karl Löwiths (2012). Hij doceert sociale design theorie aan de Acadmie voor Schone Kunsten van Gdansk.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Waar: Huis van de Europese Geschiedenis, Belliardstraat 135, 1000 Brussel - kaart
>>> Wanneerzaterdag 4 mei 2019 om 16u00
>>> Inschrijven hier
>>> Ontdek het volledige programma hierIn samenwerking met de Europese nationale instituten voor cultuur (EUNIC) en Archa Theatre

Afbeelding met dank aan Jacek Kołtan

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu