Literatuur

Centraal-Europese Literaire Avond | Dionisios Sturis

Maison des Arts - ULB
08/05/19
Dionisios Sturis Dionisios Sturis
Poolse journalist, podcaster en auteur van Greece. Bitter Oranges. (Grecja. Gorzkie Pomarańcze2013) en Wherever You Throw Me (Gdziekolwiek mnie rzucisz, 2015) Dionisios Sturis zal op 8 mei 2019 deelnemen aan de Centraal-Europese Literaire Avond die georganiseerd wordt door de Université Libre de Bruxelles.


Over het evenement
Openbare lezing met Tanja Maljartschuk (AT), Do Thu Trang (CZ), Masahiko Shiraki (SK), and Dionisios Sturis (PL)

Auteurs met een migratieachtergrond uit Oostenrijk, Polen, Tsjechie en Slowakije zullen voorlezen uit hun werk in de oorspronkelijke taal. Tijdens de lezing wordt er een Engelse en Franse vertaling voorzien. De avond zal worden afgerond met een vraag en antwoord ronde in het Engels.

Dit evenement is georganiseerd in het kader van het Platform Culture Central Europe forum. Het Platform Culture Central Europe (PCCE) bestaat uit Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije. Dit forum voor culturele dialoog werd gesticht om de uitdraging en ondersteuning van gemeenschappelijke culterele projecten te bevorderen, zowel binnen als buiten de Europese Unie.


Over Dionisios Sturis
Dionisios Sturis (1983) is een Poolse journalist van Pools-Griekse afkomst. Hij schrijft voor Gazeta WyborczaDuży Format en Polityka, en was radiopresentator bij TOK FM waar hij een programma presenteerde over buitenlandse politiek en fake news. Hij is de auteur van vier non-fictie boeken: Grecja. Gorzkie Pomarańcze (Greece. Bitter Oranges.) over het hedendaagse Griekenland, Gdziekolwiek mnie rzucisz (Wherever You Throw Me) over de Isle of Man, Nowe Życie (A New Life) over het Griekse en Macedonische volk dat naar Polen vluchtte in de jaren 1940-1950, Głosy (The Voices) over Poolse immigranten op Jersey. Hij werd genomineerd voor enkele prestigieuze prijzen (o.a. Grand Press Prize, Polish Press Agency Award en de Kapuściński Award for literary reportage).


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> WaarMaison des Arts - ULB, Johannalaan 56, 1000 Brussel - kaart
>>> Wanneerwoensdag 8 mei 2019 van 18u00 tot 21u00  
>>> GRATIS TOEGANG
>>> Registratie hier

Photo credits: Mikołaj Starzyński

 

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu