Kunst

Raising the Curtain stelt Archigrafia van Jędrzej Franek voor

Stelplaats, Leuven
04/04/19 - 11/04/19

1989. Er woedt een revolutie in Europa met de val van de Berlijne muur als resultaat. De Koude Oorlog is voorbij. In 2019 viert men de 30ste verjaardag van de val van het Ijzeren Gordijn met een multiculturele fotografietentoonstelling die Oost-Europa in de schijnwerpers zet. "Raising the Curtain" werpt een genuanceerde blik op Oost-Europa na de Koude Oorlog. "Raising the Curtain" brengt het werk van drie verschillende fotografen samen die elk hun unieke visie van de Koude Oorlog en haar gevolgen schetsen. Onder hen bevindt zich Jędrzej Franek, een jonge Poolse kunstenaar die zijn werk Archigrafia voorstelt.

_______________

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> 4 t.e.m. 11 april 2019
>>> Vernissage: 4 april 2019 | 18u00 - 23u00
>>> Stelplaats - Vuurkruisenlaan 6, 3000 Louvain - " target="_self">kaart

_______________

Over Archigrafia:

CITY + HUMAN + STORY = ARCHIGRAFIA

Architectuur en stedelijkheid. Opgebouwd uit ruimtelijke en structurele ideeën, geordend in een natuurlijk en materieel kader. De kunstenaar wil voornamelijk het menselijke of de menselijke invloed op de architecturale omgeving, de straatverhalen en stedelijke landschappen in kaart brengen - ergens tussen natuur en instinct. Veel foto's van het project werden genomen en/of bewerkt met een smartphone. 

_______________ 
                          

Over Jędrzej Franek:

De Poolse fotograaf is geboren in 1990. Hij studeerde Internationale Betrekkingen aan de Adam Mickiewicz Universiteit van Poznań en co-organiseert sinds 2014 het Designfestival van Poznań. Hij werk als architectuurfotograaf en is gespecialiseerd in marketing voor kunst en mode. Franek is de grondlegger van de Instagram gemeenschap in Poznań en is lid van het oudste Poolse collectief voor liefhebbers van smartphone fotografie, Grupa Mobilni. Zijn werk sleepte hem al prijzen in de wacht, onder andere op de Mobile Photography Awards 2017 (erevermelding in de categorie "Architectuur") en de iPhone Photography Awards 2018 (derde plaats in de categorie "Abstract"). In 2018 maakte het werk van de jonge fotograaf deel uit van de tentoonstelling "Post-Soviet Visions: image and identity in the new Eastern Europe" van de Calvert Foundation in Londen. In november 2018 werden zijn fotos door de Hermitage in Sint-Petersburg getoond in de tentoonstelling "Here I Live" tijdens de 13de conferentie "Dialogue des cultures".

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu