Andere

Moving Beyond Brexit: Uniting the Cultural and Creative Sectors

Paleis voor de Schone Kunsten BOZAR (Brussel)
24/09/18
Brexit (c) Bozar Brexit (c) Bozar

Meer dan twee jaar geleden brachten de inwoners van het Verenigd Koninkrijk hun stem uit om de Europese Unie te verlaten. Vandaag is de toekomst die het VK en de EU met elkaar delen nog steeds onzeker. In een teneur van vooruitziend en verantwoord wereldburgerschap werden er stappen ondernomen om duidelijkheid te scheppen over hoe die toekomst er na afloop van de brexitonderhandelingen kan of moet uitzien, met respect voor de resultaten van het referendum van 23 juni 2016.
Op maandag 24 september bracht het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) samen met de European Cultural Foundation en de British Council toonaangevende cultuurbemiddelaars, directeurs, kunstenaars en Europese federaties samen om zich uit te spreken over de brexit en de mogelijke impact ervan op hun vakgebieden: muziek en design, audiovisuele creatie, architectuur of beeldende kunst, performancekunst en het uitgeverijwezen.
Deelnemers uit alle hoeken van de EU stelden duidelijk hoe ze vrezen dat hun belangen mogelijk over het hoofd werden gezien en hoe de slagkracht van hun sectoren onderschat werd.
Het Pools Instituut in Brussel nodigde mevr. Marta SORDYL uit, Community Engagement Officer bij Lambeth Early Action Partnership (LEAP) in Londen.

>>> DE CONCLUSIES KAN U HIER DOWNLOADENMarta SORDYL is een erg ervaren Community Development Worker. Ze is professioneel getraind in het organiseren van gemeenschappen en het National Leadership Program. Daarenboven is ze ook erg begaafd in het coördineren van grootschalige projecten die gemeenschappen helpen om hun pluspunten, opportuniteiten, rechten en verantwoordelijkheden te ontdekken en deze ook te gebruiken. Haar werk omvat onder andere contacten leggen met lokale bewoners voor het correct plannen van de nodige acties die dienen te worden ondernomen om gemeenschapsvertrouwen te kweken. De laatste 5 jaar heeft ze zich succesvol bezig gehouden met projecten die zich concentreerden rondom het uitbouwen van de mogelijkheden voor de Poolse en niet-Pools sprekende inwoners van de Londense wijk Lambeth. Momenteel werkt Marta met Stockwell Partnership, een goed doel in het VK dat de levenskwaliteit in de buurt tracht te verbeteren via het ondernemen van allerlei sociale projecten. Marta is gepassioneerd door en toegewijd aan nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, de Poolse Ambassade, en Culturele Instellingen om zo projecten te implementeren die zich focussen op de promotie van Poolse cultuur en gemeenschapsparticipatie in het VK.
At the heart of the work carried out by Marta and Stockwell Partnerships is the strengthening of community cohesion as well as providing support to residents so that they are more able to take action on issues they care about. Marta is passionate and dedicated to working closely with local authorities, the Polish Embassy, and Cultural Institutions to implement projects focused on promoting Polish culture and community participation in the UK.

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu