Muziek

Concert van het Meccore String Quartet

Paleis voor de Schone Kunsten BOZAR (Brussel)
12/10/18
Meccore String Quartet (c) Anita Wąsik-Płocińska Meccore String Quartet (c) Anita Wąsik-Płocińska

Het Poolse Meccore String Quartet, samengesteld uit muzikanten van de conservatoria van Poznań en Warschau, werd opgericht in 2007. Sindsdien hebben ze internationaal een reputatie weten op te bouwen die de vrucht is van jarenlang artistiek onderzoek waarbij ze hun eigen geluid hebben gecreëerd. Günter PICHLER, mede-oprichter van het legendarische Alban Berg Quartett, beschouwt het Meccore String Quartet als een van de beste ensembles van hun generatie. U kan zelf hun kwaliteiten komen meten tijdens hun eerste grote concert in het Paleis voor de Schone Kunsten. Hiervoor hebben ze een programma samengesteld waarbij ze de grootste werken voor strijkkwartetten zullen interpreteren, gaande van Joseph HAYDN (1772) tot Karol SZYMANOWSKI (1927) via Pjotr Iljitsj TSJAJKOVSKI (1871).PROGRAMMA
Streichquartett, op. 20/4, Joseph Haydn
Strijkkwartet n° 2, op. 56, Karol Szymanowski
Strijkkwartet n° 1, op. 11, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

MECCORE STRING QUARTET
Wojciech KOPROWSKI – viool
Aleksandra BRYŁA – viool
Michał BRYŁA – altviool
Tomasz DAROCH – cello

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor de Schone Kunsten BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel), Zaal Henry Le Bœuf - zie kaart
>>> 12 oktobrer 2018 - 20u
>>> 18€ (koop uw ticket hier online)

+++ Op de site van het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel


Het Meccore String Quartet werd opgericht in 2007 en kreeg zijn initiële vorming van het Camerata Quartet. De vier musici studeerden verder bij het Artemis Quartet in Berlijn en vervolmaakten zich aan de befaamde Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel, de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid en bij Günter Pichler van het Alban Berg Quartet. Meccore String Quartet is ondertussen een van de nieuwe lichtpunten aan het al rijkelijk bezaaide strijkkwartetten-firmament. Het ensemble laat zich kenmerken door een zijn toonzuiverheid en een enorm kleurenarsenaal. De voorbije jaren stapelden ze internationale awards op, en werd het kwartet geroemd om zijn geraffineerde en verrassende interpretaties, zijn delicate en levendige speelstijl en zijn enorme drive. Vanzelfsprekend heeft het ensemble een voorliefde voor het relatief onbekende, maar uitzonderlijk rijke Poolse repertoire voor strijkkwartet: naast Szymanowski, staan ook de werken van Penderecki, Lutoslawski en Gorecki hoog op hun preferentielijst.

Het Meccore String Quartet heeft al meermaals in België geconcerteerd:
- Het Maria-Theresiacollege (Leuven), 11 oktober 2017 (Debussy, Szymanowski) - zie onze site
- Paleis voor de Schone Kunsten (Bozar, Brussel), 27 november 2016 (Grieg, Szymanowski) - zie onze siteConcert georganiseerd in het kader van The Centenary of Regaining Independence of the Republic of Poland.
Coproductie: Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel (BOZAR).Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu