Andere

Conferentie door Katherine Lebow

Centre de recherche Mondes Modernes et Contemporains | Université Libre de Bruxelles
19/03/18


Het Centre de recherche Mondes Modernes et Contemporains van de ULB organiseert een conferentie, die in het teken staat van het nieuwste onderzoek van Katherine LEBOW, hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Oxford. De conferentie draagt de titel "The People Write! Polish Everyman Autobiography from the Great Depression to the Holocaust", en zal gaan over de vergeten schrijfwedstrijden voor memoires, die tijdens het interbellum in Polen regelmatig werden georganiseerd voor landbouwers, arbeiders, migranten, werklozen en andere groepen in de marge.

Op basis van de originele teksten, waaronder honderden ongepubliceerde memoires uit de archieven, heeft Katherine Lebow zich verdiept in dit boeiende maar grotendeels vergeten experiment, dat zich bevindt op het kruispunt van onderzoek, literatuur en politiek in de jaren '30.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> ULB, Campus du Solbosch (Franklin Rooseveltlaan 50), gebouw NA, zaal 5.109 – zie kaart
>>> Maandag 19 maart 2018 - 12u >14u
>>> Gratis toegangKATHERINE LEBOW
Katherine Lebow studeerde af aan de Universiteit van Yale en heeft een PhD van de Universiteit van Columbia. Ze heeft onderwezen aan het Charleston College, de Universiteit van Virginia en die van Newcastle. Daarnaast is ze ook als postdoctoraal onderzoekster actief geweest aan het European University Institute (Firenze) en het FWF/Wiesenthal Instituut (Wenen). Momenteel is ze hoogleraar aan de Universiteit van Oxford. Haar onderzoeksinteresses omvatten de sociale en culturele geschiedenis van 20ste-eeuws Polen in een globale context; het alledaagse leven onder staatssocialisme; autobiografieën en getuigenissen, voornamelijk de 'allemans-autobiografieën' van rond 1930-50; de geschiedenis van sociale wetenschappen. In 2013 publiceerde ze haar boek Unfinished Utopia: Nowa Huta, Stalinism, and Polish Society, 1949–56.


FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu