Kunst

Marcin Dudek stelt voor "Steps and Marches"

Harlan Levey projects (Brussel)
07/09/17 - 28/10/17
Marcin Dudek, Steps & Marches Marcin Dudek, Steps & Marches


Voor zijn derde samenwerking met de galerij Harlan Levey Projects stelt Marcin DUDEK Steps and Marches voor, een project dat hetzelfde autobiografische vertrekpunt heeft als zijn expositie van 2013, onder de titel Too Close for Comfort. Deze expositie in twee hoofdstukken – het eerste bij Harlan Levey Projects in Brussel, het tweede bij Edel Assanti in Londen – zal de puberteit van de artiest, als supporter van de voetbalclub Cracovia, doen herleven. Miniatuurfoto’s, gescheurd uit de persoonlijke archieven van Dudek, geven een opeenvolging van gebeurtenissen weer, die uiteindelijk hebben geleid tot een gewelddadige oproer in het stadion. Het intieme karakter van deze beelden benadrukken de complexe relatie van de artiest met zijn verleden, waarin hij verloren raakte in een kolkende mensenmassa en slechts op het nippertje een catastrofe kon ontlopen. Gedurende vier jaar heeft Dudek materialen, boodschappen en politieke contexten van het stadion verkend binnen een lopend onderzoek naar groepsgedrag en de beheersing van mensenmassa’s. Het hoofdstuk in Londen van Steps and Marches dieper in op de dynamiek van massabewegingen; het Brusselse hoofdstuk volgt de voetstappen van de individuen die zulke gebeurtenissen vorm geven.

+++ het evenement is ook op Facebook terug te vinden
+++ meer informatie in het persdossier (PDF)

In 2015, toen ook bij Harlan Levey Projects, stelde Marcin Dudek al een project voor rond het Heizeldrama, onder de titel Saved by an Unseen CrackHIER terug te vinden op onze site.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Harlan Levey Projects (Jean d’Ardennestraat 46, 1050 Brussel) - zie kaart
>>> 7 september 28 oktober 2017
>>> Gratis
Het Brusselse hoofdstuk vindt plaats binnen het kader van Brussels Gallery Weekend (7 > 10 september 2017)Marcin DUDEK
Geboren in 1979 te Krakau, verliet hij Polen op 21-jarige leeftijd om te studeren aan de kunstschool Mozarteum in Salzburg (afgestudeerd in 2005) alsook aan het Central Saint Martins in Londen (afgestudeerd in 2007). Hij leeft en werkt tegenwoordig in zowel Brussel als Krakau. Zijn werk werd reeds tentoongesteld in internationale instituten, zoals het Museum voor Moderne Kunst in Moskou, het Künstlerhaus in Salzburg, het Arad Artmuseum, de Bunkier Sztuki (Kunstenbunker) in Krakau of het Goethe-instituut in Kiev. Zijn werken zijn ook voorgesteld tijdens exposities en beurzen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Singapore, Hong Kong, Oostenrijk, Duitsland, België en Polen. Zijn installatie The Cathedral of Human Labor (2013) is nog steeds te zien bij de Verbeke Foundation in het Oost-Vlaamse Kemzeke.

+++ Kom meer te weten over Marcin DUDEKHarlan Levey Projects

Download

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu