Kunst, Literatuur

Poolse auteurs op het Stripfeest 2017

Warandepark (Brussel)
01/09/17 - 03/09/17

Zoals ieder jaar ontvangt het Warandepark ook nu weer het Stripfeest. Op deze editie, die plaats zal hebben van 1 tot en met 3 september, zullen er ook twee Poolse auteurs aanwezig zijn: Wojciech STEFANIEC en Maciej PALKA. Ze zullen hun werk voorstellen en uitgaves signeren aan de stand van EUNIC, in het internationaal paviljoen. STEFANIEC zal daarnaast ook deelnemen aan een sessie live tekenen, terwijl PALKA de workshop How to improvise a comic? zal leiden: hoe aan een stripverhaal beginnen zonder ideeën? Wat maakt dat een tekening humoristisch zal zijn? Wat is de gemakkelijkste manier om een stripverhaal te publiceren? Deze workshop zal je leren hoe een eigen stripverhaal te improviseren en creëren!

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Warandepark - zie kaart 
>>> zaterdag 2 september - 18u30
        workshop How to improvise a comic? (met Maciej PALKA)
>>> zondag 3 september - 15h30  
        sessie live tekenen (met Wojciech STEFANIEC)
>>> vrije ingang 

+++ www.stripfeest.be Stripfeest
Sinds 2009 brengt het Stripfeest hulde aan het stripverhaal in al zijn vormen en verwelkomt het jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Voor de editie 2017 belooft het weekend van 1 tot 3 september voor Brussel bijzonder kleurrijk te worden: in het Warandepark kun je stripmusea, tientallen tentoonstellingen, boekhandels, striphandelaars en kleine uitgeverijen ontdekken.
Bovendien is er een nocturne in het Warandepark, een Balloon's Day Parade, een autorally van het weekblad Kuifje, rondleidingen met gids, striptentoonstellingen en activiteiten overal in de stad.
Het Stripfeest verwelkomt verschillende buitenlandse, culturele vertegenwoordigingen in een internationaal dorp om u ook de strips van andere landen te laten ontdekken. Daarbij horen ook speciale tentoonstellingen, signeersessies, lezingen en workshops.EUNIC Brussels
EUNIC is de afkorting van European Union National Institutes for Culture. Dit netwerk wordt gevormd door de nationale culturele instituten uit gans Europa en heeft afdelingen in maar liefst meer dan 80 landen waaronder België onder de naam EUNIC Brussels. Haar doel is om de culturele diversiteit te versterken en bij te dragen aan de dialoog en uitwisseling tussen culturen.
De EUNIC stand wordt specifiek georganiseerd door de culturele instituten en officiële instellingen uit het Baskenland, Estland, Hongarije, Polen, Portugal, Roemenië en Turkije. Samen vertegenwoordigen ze zowel hun eigen cultuur als de Europese cultuur.>>> Parc de Bruxelles

Download

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu