Arts

"The Means, the Milieu", de Iza Tarasewicz

Objectif Exhibitions (Anvers)
08/11/14 - 20/12/14
© Iza Tarasewicz © Iza Tarasewicz

L'artiste visuelle polonaise Iza Tarasewicz a placé une de ses grandes installations à Objectif Exhibitions à Anvers. Avec cette installation Tarasewicz veut créer un lien entre la molécule et les structures cellulaires d'une part, et la matière telle que nous la voyons d'autre part. Elle veut montrer comment des éléments séparés peuvent former un système complexe par analogie aux structures biologiques.

INFORMATIONS PRATIQUES
>>> Objectif Exhibitions (Kleine Markt 7–9/26, 2000 Anvers) - voir la carte
>>> samedi 8 novembre 2014 > samedi 20 décembre 2014
>>> Vernissage le 8 novembre 2014 de 18h00 à 21h00.
>>> entrée gratuiteInstallatie
Iza Tarasewicz is te gast in Antwerpen om een installatie op te zetten in Objectif Exhibitions. Deze grote, geometrische installatie (14 meter op 9 meter) bestaat uit een reeks eenvoudige metalen baren die elkaar overlappen en samen verschillende vormen aannemen. Het geheel hangt aan het plafond. Elk stuk kan op een andere plaats gehangen worden tijdens de tentoonstelling in verschillende configuraties, zodat de installatie onophoudelijk transformeert, groeit of opbreekt. Daarmee doet het ons denken aan de biologische structuur van cellen of de sporen van paddestoelen.
De installatie is een beeldhouwwerk op zich, dat ook kan dienen om andere objecten uit de tentoonstelling aan op te hangen. Voor de tentoonstelling werkte Tarasewicz samen met verschillende lokale amateur en professionele mitochondriaspecialisten uit Antwerpen en Brussel, evenals met diamanthandelaren, om objecten te maken. De componenten voor de installatie zijn gemaakt door lokale metaalbewerkers, poppenspelers en handelaren uit haar dorp dichtbij Białystok.
Naar het einde van de tentoonstelling zal Tarasewicz enkele van de resultaten van de materiële experimenten en het onderzoek dat werd gevoerd tijdens de tentoonstelling delen met het publiek. Het zal een mix worden van een lezing, performance, educatieve workshop en poppenspel. De presentatie zal zowel materiaal uit de tentoonstelling als nieuwe elementen gebruiken om een humoristische en informatieve interactie tussen de micro-organismes uit te beelden.Objectif Exhibitions
FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Newsletter
bruxelles@instytutpolski.org
Isuu