Kunst

TV Signal Manipulation Monument van Janek Simon

Het Entrepot, Brugge (maakte deel uit van This is not Brugge Centraal)
29/10/10 - 05/11/10

Het Entrepot (www.hetentrepot.be), een ontmoetingsplek voor de meest uiteenlopende creatieve talenten, nodigde Janek Simon uit om zijn intrek te nemen in één van de 10 containers die verspreid stonden in het centrum van Brugge. Deze containers vormden een ruimte waar jonge kunstenaars (van 22 tot 35), onder wie enkele uit Centraal-Europa, zich konden uitleven. Er was hen gevraagd iets te doen rond het thema What is it, to be young? Zo bood elke container een inkijkje in een uniek creatief universum, waar performance en visuele operaties de 'jeugd' uitbeeldden.
Met werk van Balaganiarze, Karel Verhoeven, Leen Hermans, Leen Persoons & Boris Ljugov, Nele Fack, Sandy Claes & Daan Wampers, Tom Poelmans en Yannick Franck.
Dit initiatief maakte deel uit van het project This is not Brugge Centraal.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Janek Simon laat zich inspireren door 2 zaken: wetenschap en het leven van alledag. Ditmaal onderzocht hij de visuele effecten van gemanipuleerde tv-signalen. In de hem toebedeelde ruimte breide hij een vervolg op zijn werk getiteld Robotic VJ Mixing channels 1 and 2, de projectie van een automatic mix van de enige 2 tv-kanalen die Janek Simon als kind gekend heeft in Polen. Met TV Signal Manipulation Monument recycleerde de kunstenaar zijn vj-verleden van de jaren '90 om een machine te creëren die op volautomatische wijze de tv-kanalen gebruikte die in Brugge ontvangen kunnen worden. Monument is opgebouwd uit louter overbodige elektronische instrumenten. 
Janek Simon wist te Brugge dus niet enkel via hedendaagse middelen zijn verleden recycleren, maar hij vereeuwigde en fêteerde ook zijn jeugd, en bracht tegelijk hulde aan de jaren '90 en aan het beeld. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wanneer:
Vrijdag 29 oktober vanaf 20:00, van zaterdag 30 oktober 2010 tot vrijdag 5 november vanaf 10:00.

Links

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu