Kunst

Synagogen als musea en gallerijen in Centraal- en Oost-Europa

Grote Synagoge Brussel
10/12/19
Synagogues as Museums and Galleries in East‐Central Europe Photo exhibition and international conference Synagogues as Museums and Galleries in East‐Central Europe Photo exhibition and international conference

De fototentoonstelling van Rudolf Klein presenteert een kleine verzameling van synagogen die omgetoverd zijn tot museum en gallerijen in Hongarije, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Tsjechië, Polen, Roemenië, Servië en Slowakije. Na de opening zal er een discussie volgen over het onderwerp met professor Rudolf Klein, Natalia Romik, Poolse onderzoeker en professor Thomas Gergely.

Dr Natalia Romik - afgestudeerd in politieke wetenschappen, beoefenaarster van archtitectuur en design, en artiest. 

In 2018 ontving Romik haar PhD aan de Bartlett School van Architectuur aan het University College in Londen voor haar thesis Post-Jewish Architecture of Memory within Former Eastern European Shtetls. Ze combineert academisch onderzoek met methodes van moderne kunst en architectuur om de (post) Joods monumentale architectuur te ontleden.  Aan Romik werden meerdere beurzen toegekend, waaronder het London Arts and Humanities Partnership, en de beurs van het ministerie van cultuur en nationaal erfgoed in Polen voor het project Jewish Architecture of (Non-)Memory in Silesia. Van 2007 tot 2014 werkte ze samen met de Nizio Design Studio en was ze adviseuese voor o.a.  het POLIN Museum exhibitie ontwerp, co-auteur van de revitalisatie van een synagoge in Chmielnik. Romik is lid van het SENNA architectuur collectief, verantwoordelijk voor designs waaronder de expositie in het Joods Museum in Silezië in Gliwice en permanente exhibitie bij de Brodno Joodse Begraafplaats in Warschau “Beit Almin – Eternal Home”. In 2018 was ze co-curator van de tentoonstelling Estranged: March ’68 and Its Aftermath(POLIN Museum Warschau 2018). Lid van de Associatie van Poolse Architecten. Momenteel werkt ze aan een post-doc onderzoeksproject, ondersteund door het Gerda Henkel Fonds.  

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Waar? Grote Synagoge , Regentschapsstraat 32, 1000 Brussel, ingang rue Joseph Dupont - kaart
>>> Wanneer? Tdinsdag10 December 2019, 18:00
>>> Registratie
Breng een geldig legitimatiebewijs mee (ID of paspoort)Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Grote Synagoge in Brussel, het Balassi Instituut, het Pools Instituut en het Oostenrijks Cultuurforum.

Fotogalerij

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu