Programma

Kunst

Muziek

Theater

Film

Literatuur

Andere

Marta Dzido - Winnares van de EUPL (European Union Prize For Literature)

BOZAR
02/10/19
Photo: Dawid Markiewicz Photo: Dawid Markiewicz

Ieder jaar selecteert de Europese Commissie een twaalftal landen en selecteert uit ieder land een veelbelovende auteur uit voor voor Europese Literatuurprijs (EUPL). Dit jaar was Polen één van de geselecteerde landen. De auteur, die door een nationale jury van literatuur specialisten en uitgevers is geselecteerd, is Marta Dzido

Op 2 oktober 2019 zal de officiële presentatie van de EUPL Awards plaatsvinden in de BOZAR in de aanwezigheid van Marta Dzido. 

Dit evenement wordt, net als de EUPL Prijs, gecoördineerd door de Federation of European Writers' Council (EWC), de Federation of European Publishers (FEP-FEE) en de European and International Booksellers Federation.


Over Marta Dzido
Marta Dzido - geboren in 1981; auteur, documentairemaker en film editor. Diploma behaald aan de Poolse Film School Łódź. Auteur van drie romans: "A Mark Left by Mom" (2003), "The Clam"; (2005), hypertext "Matrioszka"; (2013) en een non-fictie boek: "Women of Solidarity" (2016). Visueel regisseuse van de documentaire "Underground Women’s State" (2009) en co-regisseuse van ;"Downtown"; (2010), een documentaire die de Hollywood Eagle Documentary Award gewonnen heeft in 2011. Screenwriter, co-regisseuse en editor van “Solidarity according to Women” (2014, Krzysztof Kieslowski Beyond Borders Award, speciale prijs van het Poolse Film Instituut)  en docudrama "Women Power" (2018). 

 

Over EUPL
Het doel van de Europese Unie Prijs voor Literatuur (EUPL) is om nadruk te leggen op creativiteit en diversiteit binnen de moderne Europese fictie literatuur en om literatuur in Europa te promoten en interesse the creëren in internationale literaire werken.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Wanneer? 2 Oktober 2019
19:00 : lezing en discussie
20:00 : prijsuitreiking
>>> Waar?: BOZAR - Ravensteinsstraat 23, 1000 Brussels - kaart
>>> Gratis toegang na aanmelding

 Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu