Programma

Kunst

Muziek

Theater

Film

Literatuur

Andere

Andere

Beste publicaties over de Poolse geschiedenis en diplomatie

Ministerie van Buitenlandse Zaken
30/06/19

De Minister van Buitenlandse Zaken kondigt een wedstrijd aan voor de beste buitenlandse publicatie die de geschiedenis van Polen promoot en voor de beste Poolse publicatie over de Poolse diplomatie. De wedstrijd aanvaardt publicaties die in 2018 zijn verschenen. Geschiedkundigen hebben de tijd t.e.m. 30 juni 2019 om hun kandidatuur in te zenden.

Inzendingen worden enkel in boekvorm (academische monografiën, populaire wetenschappelijke publicaties of originele uitgaves) aanvaard en mogen niet meer dan drie auteurs tellen.

De winnaar in de categorie "Beste buitenlandse publicatie die de geschiedenis van Polen promoot" ontvangt een prijs van 10.000 EUR; wie de eerste plaats bemachtigt in de categorie "Beste publicatie over de geschiedenis van de Poolse diplomatie" sleept een prijs van 20.000 PLN in de wacht.

De prijzen van deze wedstrijd worden uitgereikt door de Minister van Buitenlandse Zaken, op verzoek van het Historical Diplomacy Council.

Hoe deelnemen?

Inzendingen moeten tegen 30 juni 2019 ingestuurd of afgestempeld zijn om in aanmerking te komen voor de prijs.

Elke inzending dient drie exemplaren van het boek te bevatten, liefst vergezeld van gepubliceerde recensies, opinies en peer reviews. De inzending moet ook een geschreven toestemming bevatten van de auteur(s) (inclusief contactinformatie) dat ze wensen deel te nemen aan de wedstrijd.

Dit jaar worden enkel publicaties die in 2018 zijn verschenen aanvaard. 

De publicaties moeten gestuurd worden naar: Ministerstwo Spraw Zagranicznych (Ministry of Foreign Affairs), Departament Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej (Department of Public and Cultural Diplomacy), Al. J. Ch. Szucha 23, 00-580 Warszawa; met het opschrift “Konkurs Historyczny Ministra SZ” (“History Contest of the Minister of Foreign Affairs”) op de envelop; of moeten worden afgegeven aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij de dienst Incoming Correspondence Log (ingang op Litewska straat), open maandag tot vrijdag van 08u15 tot 16u15.

Het Ministerie stuurt de ingezonden exemplaren voor de wedstrijd niet terug.

Indien u vragen heeft over de wedstrijd, gelieve contact op te nemen met: ddpk.sekretariat@msz.gov.pl met de vermelding ‘History Contest of the Minister of Foreign Affairs’ als onderwerp.

De publicaties worden beoordeeld op basis van het hoofdcriterium van de wedstrijd waaraan ze willen deelnemen en de manier waarop het werk het Pools buitenlands beleid bevordert.

Voor meer informatie over het wedstrijdsreglement, gelieve het ministerieel bevel N°24 van 18 juli 2019 over de geschiedeniswedstrijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken  te raadplegen (met bijlagen).

Links

Download

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu