Kunst

De verdwenen stad | Malgorzata Maria Olchowska in deSingel

deSingel, Antwerpen
16/06/19
© Malgorzata Maria Olchowska © Malgorzata Maria Olchowska
Werk van de Poolse architect en graficus Malgorzata Maria Olchowska is tot 16 juni 2019 te zien in "De verdwenen stad" in deSingel te Antwerpen.


Over "De verdwenen stad"
Hoe kunnen we een ruimte beleven? En hoe kunnen we een stad in verandering archiveren? In de tentoonstelling ‘De verdwenen stad’ speelt architect Malgorzata Maria Olchowska met het idee dat huizen getuigen zijn van de tijd. Ze beschouwt gebouwen als deel van het collectieve geheugen dat focust op gebeurtenissen, en overstijgt op die manier de vaak technische benadering van architectuur. “Huizen worden dragers van een ziel, van verhalen en betekenissen.” In ‘De verdwenen stad’ vertrekt Olchowska van een zelfgemaakte maquette die op verschillende manieren tot beelden is herleid.


Over Malgorzata Maria Olchowska
Malgorzata Maria Olchowska is architect en graficus. Naast haar eigen praktijk is ze assistent aan de UGent en de KU Leuven (Faculteit Architectuur). De relatie tussen grafiek en architectuur vormt een rode draad doorheen haar werk. Voor Olchowska zijn de twee disciplines gelijkwaardig: “Beide komen voort uit een liefde voor ambacht waarbij het ontwerpproces centraal staat. Zowel bij grafiek als bij architectuur bouw je iets op om het vervolgens een eigen leven te laten leiden.”


PRAKTISCHE INFORMATIE

>>> Waar: deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen - kaart
>>> When12 maart t.e.m. 16 juni 2019
>>> VRIJE TOEGANG
>>> Meer informatie hierFoto met dank aan de kunstenaar
FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu