Andere

Zomercursus voor Poolse taal en cultuur in 2018

Verschillende Poolse universiteiten
01/03/18 - 29/08/18
Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej

Het Nationaal Agentschap voor Academische Uitwisselingen (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej, NAWA) heeft in maart 2018 zijn oproep geopend voor kandidaturen voor deelname aan het programma Letnie kursy języka i kultury polskiej 2018 (Zomercursus voor Poolse taal en cultuur in 2018). Dit programma geeft aan buitenlandse studenten de mogelijkheid om tijdens de schoolvakantie gedurende 3 tot 4 weken deel te nemen aan een gratis cursus in Polen. Kandidaturen kunnnen worden ingezonden tot en met 15 april.

Het programma Letnie kursy języka i kultury polskiej 2018 richt zich op personen die het Pools als vreemde taal studeren, of zij die het wensen te leren. Deze cursus omvat zowel taallessen als excursies en lessen over de Poolse geschiedenis en cultuur. Het doel is om buitenlandse studenten aan te moedigen hun studie van de Poolse taal na terugkeer van de cursus verder te zetten aan hun eigen universiteit, maar evenzeer om hen aan te moedigen studies in Polen aan te vatten

De nodige informatie over de deelnamevoorwaarden voor de kandidaten aan het programma Letnie kursy języka i kultury polskiej 2018 alsook het regelement, zijn terug te vinden op de website van het Agentschap NAWA op volgend adres https://nawa.gov.pl/jezyk-polski/szkoly-letnie-jezyka-i-kultury-polskiej.

Het programma staat open voor niet-Poolse personen die zich registreren via het informaticasysteem van het Agentschap NAWA en die de volgende criteria vervullen:

  • de personen in kwestie zijn student aan een buitenlandse onderwijsinstelling;
  • ze bezitten de Poolse nationaliteit niet;
  • ze studeren niet in Polen gedurende het academiejaar 2017/2018;
  • ze studeren het Pools en kennen Engels op (minimum) B1-niveau.

De zomercursussen staan gepland op de volgende data:

  • 1-22 juli 2018;
  • 1-29 juli 2018;
  • 1-22 augustus 2018;
  • 1-29 augustus 2018.
Meer informatie (in het Engels) vind je hier: https://nawa.gov.pl/en/the-polish-language/summer-schools-of-the-polish-language-and-culture

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu