Programma

Kunst

Muziek

Theater

Film

Literatuur

Andere

Film

Poolse films op Millenium 2017

Brussel (BOZAR en Cinema Galeries)
24/03/17 - 02/04/17
Don Juan Don Juan

Het internationale documentairefestival MILLENIUM is toe aan zijn negende editie. Dit prominente filmfestival met een sociale inslag wordt georganiseerd in Brussel en brengt zowel opkomende talenten als gerenomeerde regisseurs. Hun palet aan gasten is even spectaculair als de geprogrammeerde films uit alle continenten. Kwaliteit wordt gekoppeld aan diversiteit.
Dit jaar staan er twee Poolse films op het programma: You Have no Idea How Much I Love You (Nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham) van Paweł Łoziński, en Don Juan van Jerzy Śladkowski.
Na de vertoning van de film You Have no Idea How Much I Love You op dinsdag 28 maart volgt er de masterclass Experiment in documentary met de regisseur Paweł Łoziński en de monteur Dorota Wardęszkiewicz.
Meer informatie over de masterclass vind je HIER.

+++ Bekijk de website van Millenium Film Festival

PRAKTISCHE INFORMATIE
Film  You Have no Idea How Much I Love You   
>>> BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) - zie kaart
>>> dinsdag 28 maart 2017 - 19u
>>> Na de film volgt er een masterclass met Paweł Łoziński en Dorota Wardęszkiewicz
>>> €6 | €4 (€20 voor een pass van 5 films | €40 voor een pass van 10 films)

>>> Cinema Galeries (Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel) - zie kaart
>>> vrijdag 31 maart 2017 - 17u15
>>> €6 | €4 (€20 voor een pass van 5 films | €40 voor een pass van 10 films)

Film  Don Juan   
>>> Cinema Galeries (Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel) - zie kaart
>>> dinsdag 28 maart 2017 - 17u15
>>> €6 | €4 (€20 voor een pass van 5 films | €40 voor een pass van 10 films)

>>> Cinema Galeries (Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel) - zie kaart
>>> donderdag 30 maart 2017 - 21u00
>>> €6 | €4 (€20 voor een pass van 5 films | €40 voor een pass van 10 films)


You Have no Idea How Much I Love You (Polen, 2016, 76 min, OV - ond EN/FR)
Een moeder en dochter zijn met elkaar verbonden door pijnlijke, ingewikkelde emoties. Ze hebben samen een ontmoeting met een derde persoon: een therapeut die de spreekbuis wordt van de onuitgesproken zaken. De regisseur Paweł Łoziński laat ons met zijn camera binnendringen tijdens de therapiesessies. Dit intieme gesprek tussen drie mensen brengt oude wonden en diep verborgen emoties aan de oppervlakte.

Bekijk de trailer


Paweł Łoziński
Paweł Łoziński is een Poolse regisseur, cameraman en producent van documentaires. Hij studeerde af aan het departement regie aan de Filmschool van Łódź en Gdynia. Zijn films sleepten meer dan 20 prijzen in de wacht op internationale festivals. Łoziński maakt eigenzinnige en emotioneel geladen documentaires over mensen van wie hij een intiem portret schetst. In zijn films doorwroet hij het kluwen van relaties, stelt hij moeilijke vragen over het menselijk bestaan en sloopt hij muren en taboes om de natuur van de mens bloot te leggen zonder daarbij zijn personages in verlegenheid te brengen. Hij verlegt de grenzen van zijn genre door de camera op te stellen in een schijnbaar verboden en onverkend niemandsland.

+++ Lees een uitgebreid artikel over Paweł Łoziński en zijn films (in het Engels)


Don Juan (Polen, 2015, 92 min, OV - ond EN/FR)
De 22-jarige Oleg voldoet niet aan de verwachtingen van zijn moeder Marina. Zij beschouwt haar zoon als een autistische mafketel die niet beantwoordt aan het mannelijke ideaal. Oleg heeft geen vrienden en is bang van een romantische of sexuele relatie. Marina onderwerpt hem aan een reeks behandelingen, waarvan de ene nog absurder is dan de andere, met als doel hem los te wrikken uit zijn lethargische houding. Olegs genezing komt uiteindelijk uit onverwachte hoek: het theater.

Bekijk de trailer


Jerzy Śladkowski
Jerzy Śladkowski heeft meer dan 50 films geproduceerd en geregisseerd. Meestal zijn het documentaires van over heel de wereld met een primaire focus op het menselijke zijn. Śladkowski is geïntrigeerd door mensen die voor dramatische veranderingen staan en een overlevingsstrijd voeren, evenals door mensen die proberen een waardig leven te leiden in een steeds harder wordende omgeving. Dat zijn de helden uit de meeste van zijn films.


BOZAR


Cinema Galeries

Links

FrançaisFrançais NederlandsNederlands EnglishEnglish
 
Nieuwsbrief
brussel@instytutpolski.org
Isuu